Over ons

Marktleider in Noord West Europa 

Organic Goatmilk Coöperatie

Organic Goatmilk Coöperatie (OGC) is een samenwerkingsverband van ruim veertig biologische geitenhouders uit België, Duitsland en vooral Nederland. OGC haalt de melk op bij de leden en levert die meteen af bij de klanten. OGC is marktleider in Noord West Europa voor de productie van biologische geitenmelk. De bestuursleden kennen de biologische geitenhouderij zeer goed en werken met passie aan de ontwikkeling van de keten voor biologische geitenzuivel, van producent tot consument. Zij leveren met passie hun bijdrage aan uw business en het ontwikkelen van de biologische afzetmarkt.

OGC levert melk op maat, flexibel en kostenefficiënt. Alle melk voldoet aan de eisen die gesteld worden door de overheid en zelfs meer. De coöperatie levert een hoge kwaliteit biologische geitenmelk aan haar afnemers. Dit wordt gewaarborgd door overheidscontroles op voedselveiligheid, biologische regelgeving en kwaliteitsprogramma’s zoals ‘Kwaligeit’.

Samenwerken in ketenverband voor een langere termijn vormt het uitgangspunt.

OVER OGC

HOE HET ALLEMAAL BEGON

Tot begin 2009 zaten de biologische geitenhouders uit Nederland en België voor de afzet van hun melk verspreid over vele verwerkers in Nederland. Er was een grote druk op de prijs en op een bepaald moment was er zelfs sprake van overmelk, waardoor de prijs verder dreigde te dalen. Vanuit de belangenvereniging De Groene Geit werd het initiatief genomen om een coöperatie van biologische geitenhouders op te richten.

BESTUUR

Alle bedrijven die melk leveren, kunnen ook lid worden van de coöperatie.

ONZE VISIE

Organic Goatmilk Coöperatie wil kwaliteitsvolle biologische geitenmelk aanbieden aan zuivelbedrijven die er lekkere en gezonde voedingsproducten van maken.

Certificaten

In de zomer lopen de geiten buiten in de weide rondom de boerderij. Zodra het weer het toelaat, zijn ze buiten. In de winter worden ze in groepen in een ruime stal gehouden. Er is volop daglicht in de stal, en op de grond ligt stro. Zo hebben de geiten meer ruimte om hun natuurlijk gedrag te vertonen. Ook krijgen ze biologisch voer, zonder genetisch gemanipuleerde ingredienten.

Postadres
Organic Goatmilk Coöperatie u.a.
Modelleur 27, 5171 SL Kaatsheuvel (NL)
www.organicgoatmilkcooperatie.nl

e-mail
info@organicgoatmilk.nl

Telefoonnummer
 +32 (0) 473 39 26 70

Vragen of opmerkingen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.