Kwaliteitsvolle biologische geitenmelk

Biologische geiten hebben het goed. En dat proef je!

Biologische geiten hebben het goed.

In de zomer lopen de geiten buiten in de weide rondom de boerderij. Zodra het weer het toelaat, zijn ze buiten. In de winter worden ze in groepen in een ruime stal gehouden. Er is volop daglicht in de stal en op de grond ligt stro. Zo hebben de geiten meer ruimte om hun natuurlijk gedrag te vertonen. Ook krijgen ze biologisch voer, zonder genetisch gemanipuleerde ingrediënten. Diergeneesmiddelen zoals antibiotica mogen niet preventief worden toegepast, en bij ziekte alleen onder strikte voorwaarden.

Geitenproducten met het biologisch keurmerk voldoen aan de wettelijke Europese eisen en mogen dan pas biologisch heten. Dat mag alleen wanneer het product geproduceerd is conform de wettelijke richtlijnen en hierop gecontroleerd is door een erkende controle-organisatie (in Nederland is dat SKAL).

Na eenmaal aflammeren begint een geit melk te geven. Het dier is dan ongeveer een jaar oud en krijgt meestal twee of drie lammetjes. De draagtijd bij geiten is ongeveer vijf maanden. De geitlammeren worden voor het eerst gedekt als ze zeven maanden oud zijn. Het dekken gebeurt door speciaal geselecteerde bokken,meestal op natuurlijke wijze. De bokjes die niet worden ingezet voor de fokkerij gaan naar speciale bedrijven om afgemest te worden voor de vleesproductie.

Als een melkgeit goed verzorgd en gevoed wordt, geeft het dier ongeveer 900 liter melk per jaar.

Wat KENMERKT ONZE MELK?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse sit amet augue placerat, tristique ex eget, accumsan mi. Maecenas vitae cursus tortor. Aliquam erat volutpat. Proin pretium viverra gravida. Curabitur bibendum fermentum odio, ac facilisis urna malesuada nec. Maecenas id condimentum tellus.

VOORDELEN biologische geitenmelk

Wij geloven dat biologische geitenmelk niet alleen een keuze is, maar een levensstijl. Biologische geitenmelk zit boordevol essentiële voedingsstoffen zoals calcium, eiwitten, vitamines en mineralen. Het is een natuurlijke bron van voeding voor uw lichaam.

KENMERKEN BIOLOGISCHE GEITENMELK

Samen met onze partners en afnemers, willen wij de puurste en meest natuurlijke biologische geitenmelkproducten aanbieden. Dit doen we door nauw samen te werken met onze toegewijde boeren. 

ONZE PRODUCTEN

We zijn trots op het aanbod van een scala aan heerlijke producten die zijn vervaardigd met de hoogste kwaliteit biologische geitenmelk.

Certificaten

In de zomer lopen de geiten buiten in de weide rondom de boerderij. Zodra het weer het toelaat, zijn ze buiten. In de winter worden ze in groepen in een ruime stal gehouden. Er is volop daglicht in de stal, en op de grond ligt stro. Zo hebben de geiten meer ruimte om hun natuurlijk gedrag te vertonen. Ook krijgen ze biologisch voer, zonder genetisch gemanipuleerde ingredienten.

Postadres
Organic Goatmilk Coöperatie u.a.
Modelleur 27, 5171 SL Kaatsheuvel (NL)
www.organicgoatmilkcooperatie.nl

e-mail
info@organicgoatmilk.nl

Telefoonnummer
 +32 (0) 473 39 26 70

Vragen of opmerkingen?

Vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.