Kwaliteitsmelk

waardevolle eigenschappen

Geitenmelk is licht verteerbaar, is een goede eiwitbron en voorziet in de behoefte aan een groot aantal essentiële aminozuren. Verder is geitenmelk rijk aan calcium en verschillende vitamines (A, D, B1, B12) en bevat in vergelijking met koemelk het dubbele aan waardevolle mineralen en weinig zout.

In geitenmelk zit minder vet en eiwit dan in koemelk en de vetverdeling is wat fijner. Het verschil in vetzuursamenstelling zorgt voor de karakteristieke smaak van geitenmelk en geitenmelkproducten. Ook de verdeling van het eiwit in geitenmelk en de eiwitsamenstelling verschillen van koemelk. Dit zorgt ervoor dat mensen die allergisch zijn voor koemelk vaak wel geitenmelk kunnen verdragen.

kwaliteit en duurzaamheid

Onze geitenhouders voldoen aan KwaliGeit, het kwaliteitszorgsysteem van de Nederlandse Geitenzuivel Organisatie (NGZO), dat ook rekening houdt met de eisen vanuit de Europese hygiëneverordeningen inzake levensmiddelen. Strikte kwaliteitsprocedures garanderen de voedselveiligheid en de kwaliteit in de keten. Zo leveren de geitenhouders melk van de hoogste kwaliteit. 

Onze geitenhouders nemen deel aan de Duurzame GeitenZuivel Keten (DGZK), dat veel aandacht geeft aan onder andere dierengezondheid en -welzijn, energie en klimaat, het imago van de sector, e.a. 

Wat KENMERKT ONZE MELK?

Boordevol essentiële voedingsstoffen

Wij geloven dat biologische geitenmelk niet alleen een keuze is, maar een levensstijl. Biologische geitenmelk zit boordevol essentiële voedingsstoffen zoals calcium, eiwitten, vitamines en mineralen. Het is een natuurlijke bron van voeding voor uw lichaam.

PUUR & NATUURLIJK

Samen met onze partners en afnemers, willen wij de puurste en meest natuurlijke biologische geitenmelkproducten aanbieden. Dit doen we door nauw samen te werken met onze toegewijde boeren. 

HOOGSTE KWALITEIT

We zijn trots op het aanbod van een scala aan heerlijke producten die zijn vervaardigd met de hoogste kwaliteit biologische geitenmelk.

Organic Goatmilk Coöperatie u.a.
Modelleur 27
5171 SL Kaatsheuvel (NL)

info@organicgoatmilk.nl

+31 (0) 88 …